logo

 

IŠČETE KAJ ZDRAVEGA IN DRUGAČNEGA?

 

V ponudbi vrtnarije Zeleni Zmaj najdete jagodičevje, sadno drevje in nekatere druge, manj znane zdravilne rastline. Zlasti jagodičevje vzgajamo sami, kar zagotavlja, da so rastline odporne in prilagojene na naše podnebje.

 

Nimate izkušenj z vzgojo rastlin? Nimate vrta, ampak le balkon ali teraso? Prednost rastlin v naši ponudbi je, da je sajenje in vzgoja nezahtevna in primerna tudi za tise, ki imate manj časa. Z veseljem vam svetujemo, kako skrbeti za rastline, ter katero rastlino izbrati glede na velikost vašega vrta, balkona ali terase. 

 

Kontakt: luka.kuznik@gmail.com ali Luka:  051 -344 - 033  (vsak dan od 8:00 - 20:00)

 

MALINA (Rubus idaeus)

 

 

Malina polka

malina sorte Polka

 

 

Malina POLKA je 2x rodna sorta. Iz ene rastline lahko oberemo tudi do 2,5kg plodov. Plodovi so veliki, temnordeči, prijetno sladkega okusa. Sorta Polka je dobro odporna na bolezni in škodljivce. Plodove obiramo od konca julija pa vse do oktobra.

 

 

MALINA Polka, 2 leti
Cena/enoto
7,00 EUR
Količina

 

 

 

Malina PORANNA ROSA je rumena sorta maline z zelo sladkimi, aromatičnimi plodovi. Je zelo odporna na koreninsko gnilobo in bolezni. Rodi od začetka avgusta pa vse do zmrzali.

 

Malina poranna rossa

Rumena malina, sorta Poranna rossa

 

 

MALINA, Poranna rosa
Cena/enoto
7,00 EUR
Količina

 

 

Vzgoja

 

Maline sadimo na sončno lego. Ustreza jim rahlo kisla zemlja, bogata z organskimi snovmi (ob sajenju dodamo organsko gnojilo). Ob zorenju plodov poleti je priporočljivo občasno zalivanje. Maline sadimo na razdaljo cca 45cm. Najprimernejše je sajenje ob žico na katero privezujemo dolge poganjke s plodovi. Maline ne sadimo na področja, kjer zastaja voda.

 

Zdravilnost in uporaba

 

Maline so bogate z rudninami, med katerimi izstopajo kalij, kalcij, magnezij in železo. Vsebujejo snov rutin, ki zaustavlja krvavitve in med drugimi zmanjšuje močne krvavitve pri menstruacijah.
Maline urejajo in pospešujejo prebavo in delovanje žlez (žolčnik…), čistijo ledvica in sečne poti.
V ljudskem zdravilstvu čaj iz posušenih listov, ki deluje blago razkuževalno, pijejo kot sredstvo proti driski in za zdravljenje vnetij v ustni votlini (vir: Dario Cortese-Sadje-moč naravne hrane, 2000).

 

 

Nazaj na seznam rastlin

Naročilo sadik

Rastline iz naše ponudbe

   

Aronija Asimina
Aibirska borovnica Šisandra
Stevija Goji jagode

 

 

ostala ponudba

Vaš nakup

Vaša košarica je prazna

Na vrh

Copyright © 2015. Eksotična vrtnarija Zeleni zmaj