logo

 

IŠČETE KAJ ZDRAVEGA IN DRUGAČNEGA?

 

V ponudbi vrtnarije Zeleni Zmaj najdete jagodičevje, sadno drevje in nekatere druge, manj znane zdravilne rastline. Zlasti jagodičevje vzgajamo sami, kar zagotavlja, da so rastline odporne in prilagojene na naše podnebje.

 

Nimate izkušenj z vzgojo rastlin? Nimate vrta, ampak le balkon ali teraso? Prednost rastlin v naši ponudbi je, da je sajenje in vzgoja nezahtevna in primerna tudi za tise, ki imate manj časa. Z veseljem vam svetujemo, kako skrbeti za rastline, ter katero rastlino izbrati glede na velikost vašega vrta, balkona ali terase. 

 

Kontakt: info@gojijagode.com ali Luka:  051 -344 - 033  (vsak dan od 8:00 - 20:00)

 

OREH (Juglans regia)

 

 

Plod oreha

 

 

OREH, 2m
Cena/enoto
19,00 EUR
Količina

 

 

Vzgoja

 

Drevo potrebuje za zdravo rast sončno lego in z organsko snovjo bogato, propustno zemljo. Dobro uspeva v rahlo kisli do alkalni zemlji (pH 6-8). Sadimo ga na razdaljo 8m. Lepo uspeva na strmih in skalnatih rastiščih.

 

Zdravilnost in uporaba

 

Listje oreha lahko uporabimo za odganjanje uši, bolh in drugih sesajočih žuželk. Dobro deluje tudi kot akaricid (sredstvo za zatiranje prišic).

Plodovi so bogati z maščobami (60%), beljakovine (15%), sladkorji (13%). Vsebujejo veliko fluorja, bakra, selena in drugih mikroelementov. Pomembna sestavina je elaginska kislina, ki jo vedno pogosteje omenjajo kot snov, ki zmanjšuje možnost pojava rakavih obolenj. Znižujejo holesterol v krvi in zmanjšujejo možnost razvoja obolenj ožilja. Plodovi oreha vsebujejo tudi aminokislino triptofan, ki v telesu sprošča serotinin-hormon ugodja in sproščenosti (vir: Dario Cortese:Sadje-moč naravne hrane).

 

 

Nazaj na seznam rastlin

Naročilo sadik

Rastline iz naše ponudbe

   

Aronija Asimina
Aibirska borovnica Šisandra
Stevija Goji jagode

 

 

ostala ponudba

Vaš nakup

Vaša košarica je prazna

Na vrh

Copyright © 2015. Eksotična vrtnarija Zeleni zmaj