logo

 

IŠČETE KAJ ZDRAVEGA IN DRUGAČNEGA?

 

V ponudbi vrtnarije Zeleni Zmaj najdete jagodičevje, sadno drevje in nekatere druge, manj znane zdravilne rastline. Zlasti jagodičevje vzgajamo sami, kar zagotavlja, da so rastline odporne in prilagojene na naše podnebje.

 

Nimate izkušenj z vzgojo rastlin? Nimate vrta, ampak le balkon ali teraso? Prednost rastlin v naši ponudbi je, da je sajenje in vzgoja nezahtevna in primerna tudi za tise, ki imate manj časa. Z veseljem vam svetujemo, kako skrbeti za rastline, ter katero rastlino izbrati glede na velikost vašega vrta, balkona ali terase. 

 

Kontakt: info@gojijagode.com ali Luka:  051 -344 - 033  (vsak dan od 8:00 - 20:00)

 

SIBIRSKA BOROVNICA (Lonicera kamtschatica)

Haskap

 

Modra lepotica

 

Sibirska borovnica

Sibirska borovnica ne potrebuje kislih tal.

 

 

MYBERRY HONEY BEE
Cena/enoto
8,00 EUR
Količina

MYBERRY BOREALIS
Cena/enoto
8,00 EUR
Količina

MYBERRY INDIGO GEM
Cena/enoto
8,00 EUR
Količina

 

 

Opis

 

Sibirska borovnica je trajna grmovnica, ki zrase do 2 m visoko. Priporočamo jo kot nadomestilo za ameriško borovnico, saj je sibirska borovnica veliko manj zahtevna za gojenje (ne potrebuje kislih tal), poleg tega pa tudi bolj odporna na bolezni in škodljivce.

 

Vzgoja

 

Sadimo jo v težja in rahlo kisla tla. Rada ima sončno ali polsončno mesto in precej vlage. Odporna je na nizke temperature, zato brez problemov prezimi tudi pri nas. Tudi cvetovi zdržijo -10 C. Najprimernejši čas za rez je v mesecu juniju, takoj po obiranju. Pri rezi izrezujemo starejše poganjke in redčimo. Poganjkov nikoli ne krajšamo, tako kot pri ameriški borovnici. Pri nas bolezni in škodljivci niso znani.

 

Rodnost

 

Cveti marca z belo-rumenimi cvetovi. Je samooplodna rastlina, vendar za boljšo oplodnjo in večje število plodov, priporočamo sajenje vsaj dveh različnih sort. Plodovi so temno modro obarvani, premera 1 cm, dolžine tudi do 4cm, ki jih obiramo od maja do junija. En grm lahko obrodi tudi do 4 kg plodov.

 

Zdravilnost in uporaba

 

Plodovi so bogati z vitaminoma C in B, vsebuje številne minerale in betakaroten. Plodovi so sladkasto-kiselkastega okusa. Uživamo jih surove ali iz njih naredimo marmelade, džeme, sokove, kompote, peciva.

 

Nove sorte-HASKAP!

 

Myberry bee - honey bee

Nova zelo rodna sorta sibirske borovnice. Zraste do 2,2 m visoko in je hitro rastoča. Rodi 3 cm dolge plodove. Dobra opraševalka za večino sort:borealis, indigo gem, tundra...

Myberry sweet - borealis

Nova zelo rodna sorta sibirske borovnice. Zraste do 1,5m visoko in je počasi rastoča. Rodi velike, sladke plodove.

Myberry - indigo gem

Hitro rastoča in zelo rodna sorta, tudi za komercialne nasade. Podobna sorti borealis.

Za boljše opraševanje in rodnost je dobro posaditi vsaj dve različni sorti.

 

 

Nazaj na seznam rastlin

Naročilo sadik

Rastline iz naše ponudbe

   

Aronija Asimina
Aibirska borovnica Šisandra
Stevija Goji jagode

 

 

ostala ponudba

Vaš nakup

Vaša košarica je prazna

Na vrh

Copyright © 2015. Eksotična vrtnarija Zeleni zmaj