logo

 

IŠČETE KAJ ZDRAVEGA IN DRUGAČNEGA?

 

V ponudbi vrtnarije Zeleni Zmaj najdete jagodičevje, sadno drevje in nekatere druge, manj znane zdravilne rastline. Zlasti jagodičevje vzgajamo sami, kar zagotavlja, da so rastline odporne in prilagojene na naše podnebje.

 

Nimate izkušenj z vzgojo rastlin? Nimate vrta, ampak le balkon ali teraso? Prednost rastlin v naši ponudbi je, da je sajenje in vzgoja nezahtevna in primerna tudi za tise, ki imate manj časa. Z veseljem vam svetujemo, kako skrbeti za rastline, ter katero rastlino izbrati glede na velikost vašega vrta, balkona ali terase. 

 

Kontakt: luka.kuznik@gmail.com ali Luka:  051 -344 - 033  (vsak dan od 8:00 - 20:00)

 

ŽIŽULA (Ziziphus ziziphus)

 

Vitamin C za odpornost

 

zizula

Okus plodov, podoben jabolčnim krhljem.

 

ŽIŽULA, 120cm
Cena/enoto
30,00 EUR
Količina

 

Opis

 

Žižula je pri nas malo poznana sadna vrsta. Izvira iz vzhodne Azije, nato se je razširila v sredozemlje. Oblika plodov navadne žižule je podobna plodovom oljke, ki imajo v sredini koščico z ostrim vrhom. Meso je bledo rumeno, prijetnega kiselkastega okusa.

 

Vzgoja

 

V času mirovanja prenese nizke temperature (do-30°C). Dokaj odporna je tudi proti suši. Dobro uspeva v globokih, lažjih in rodovitnih tleh, slabo raste na težkih, glinastih tleh, v katerih zastaja voda.

Gojimo jo v obliki grma ali drevesa. Krošnja je gosta, z veliko zvitimi, trnastimi izrastki. Cveti junija in dozori oktobra. Je samooplodna sadna vrsta.

 

Zdravilni učinki

 

Plodove uživamo sveže ali posušene. Vsebujejo zelo veliko vitamina C. Iz njih lahko delamo marmelade, sokove, žganje... Lahko jih posušimo in uporabljamo pri zdravljenju prehladnih obolenj, nespečnosti....

 

 

Nazaj na seznam rastlin

Naročilo sadik

Rastline iz naše ponudbe

   

Aronija Asimina
Aibirska borovnica Šisandra
Stevija Goji jagode

 

 

ostala ponudba

Vaš nakup

Vaša košarica je prazna

Na vrh

Copyright © 2015. Eksotična vrtnarija Zeleni zmaj