logo

 

IŠČETE KAJ ZDRAVEGA IN DRUGAČNEGA?

 

V ponudbi vrtnarije Zeleni Zmaj najdete jagodičevje, sadno drevje in nekatere druge, manj znane zdravilne rastline. Zlasti jagodičevje vzgajamo sami, kar zagotavlja, da so rastline odporne in prilagojene na naše podnebje.

 

Nimate izkušenj z vzgojo rastlin? Nimate vrta, ampak le balkon ali teraso? Prednost rastlin v naši ponudbi je, da je sajenje in vzgoja nezahtevna in primerna tudi za tise, ki imate manj časa. Z veseljem vam svetujemo, kako skrbeti za rastline, ter katero rastlino izbrati glede na velikost vašega vrta, balkona ali terase. 

 

Kontakt: info@gojijagode.com ali Luka:  051 -344 - 033  (vsak dan od 8:00 - 20:00)

 

LIMONIN EVKALIPTUS (Eucalyptus citriodora)

 

Vonj po limoni

 

 

sadika imoninega evkaliptusacvet limoninega evkaliptusa

Vonj limoninega evkaliptusa odganja komarje

 

 

 

EVKALIPTUS, LIMONIN 80cm
Cena/enoto
20,00 EUR
Količina

 

Opis

 

Evkaliptus je v naravi drevo visoko tudi 30 metrov in več. Evkaliptus Citridora izhaja iz Avstralije, danes so zelo priljubljeni tudi v Kaliforniji in Arizoni. V naravi cvetijo z majhnimi, neizrazitimi belimi cvetovi in sicer pozimi.

 

Vzgoja

 

Rastlino vzgajamo v večjem loncu, v dobro odcedni zemlji na sončni legi. Običajno doseže višino metra ali več, ki jo vzdržujemo z obrezovanjem. Obrezujemo pozno spomladi, po cvetenju. Rastlina v loncu običajno cveti proti koncu zime. Zadošča, da evkaliptus v loncu pognojimo enkrat spomladi. Rastlino proti koncu oktobra (odvisno od temperatur – preden te padejo pod 5 stopinj C ali raje še malo prej) prestavimo v notranje prostore – idealni prostor je zimski vrt. Zalivamo zmerno (sušo prenaša relativno dobro), pozimi pa zalivanje še nekoliko zmanjšamo. Razmnožujemo ga s semeni.

 

Uporaba

 

Če liste pomanemo, sprostimo prijeten in pomirjujoč vonj po limoni. V tradicionalni kubanski medicini se listi zaradi svojega antiseptičnega delovanja uporabljajo za blaženje raznih kožnih obolenj. Pri prehladnih obolenjih so liste prevreli in jih uporabili za inhaliranje in blaženje kašlja. Danes se eterično olje evkaliptusa citridora uporablja v kozmetični industriji. Liste lahko skupaj s sivko zavijemo v dišeče vrečke. Rastlina se pogosto postavi na terase, saj naj bi odganjala komarje in drugi mrčes.

 

 

 

Nazaj na seznam rastlin

Naročilo sadik

Rastline iz naše ponudbe

   

Aronija Asimina
Aibirska borovnica Šisandra
Stevija Goji jagode

 

 

ostala ponudba

Vaš nakup

Vaša košarica je prazna

Na vrh

Copyright © 2015. Eksotična vrtnarija Zeleni zmaj