logo

 

IŠČETE KAJ ZDRAVEGA IN DRUGAČNEGA?

 

V ponudbi vrtnarije Zeleni Zmaj najdete jagodičevje, sadno drevje in nekatere druge, manj znane zdravilne rastline. Zlasti jagodičevje vzgajamo sami, kar zagotavlja, da so rastline odporne in prilagojene na naše podnebje.

 

Nimate izkušenj z vzgojo rastlin? Nimate vrta, ampak le balkon ali teraso? Prednost rastlin v naši ponudbi je, da je sajenje in vzgoja nezahtevna in primerna tudi za tise, ki imate manj časa. Z veseljem vam svetujemo, kako skrbeti za rastline, ter katero rastlino izbrati glede na velikost vašega vrta, balkona ali terase. 

 

Kontakt: info@gojijagode.com ali Luka:  051 -344 - 033  (vsak dan od 8:00 - 20:00)

 

AZTEŠKI SLADKI GRM (Lippia dulcis)

 

 

aztesko sladilo

Rastlina, ki so jo v Južni Ameriki uporabljali namesto sladkorja

 

 

AZTEŠKO SLADILO
Cena/enoto
3,00 EUR
Količina

 

 

Opis

 

Azteški sladki grm je plazeča trajnica, ki zraste do 30 cm visoko. Ima majhne zelene suličasto ovalne liste, ki so nazobčeni. Rastlina cveti z majhnimi belimi cvetovi. Kot nakazuje ime, azteški sladki grm izvira iz osrednje Amerike. V naravi ga najdemo v Mehiki, na Kubi in na sosednjih otokih.

 

Vzgoja

 

Sladka lipija je zelo enostavna za vzgojo. Najbolje uspeva na dobro prepustnih, peščeno ilovnatih tleh. Ugajajo ji sončne lege. Vzgajamo jo lahko v vrtu ali v različnih posodah. Stebla se rahlo povešajo, zato jo lahko vzgajamo kot obešanko. Rastlina je v svoji domovini trajnica, vendar pri nas na prostem ne prezimi, zato jo pred zmrzaljo odmaknemo v hladen in čim bolj svetel prostor.

 

Uporaba

 

Listi imajo meti podobno aromo in vsebujejo naravno sladilo hernandulcin, ki je 1500-krat slajši od belega sladkorja. Sušene ali sveže liste lahko uporabljamo za sladkanje čaja in različnih sladic.

 

 

Nazaj na seznam rastlin

Naročilo sadik

Rastline iz naše ponudbe

   

Aronija Asimina
Aibirska borovnica Šisandra
Stevija Goji jagode

 

 

ostala ponudba

Vaš nakup

Vaša košarica je prazna

Na vrh

Copyright © 2015. Eksotična vrtnarija Zeleni zmaj