logo

 

IŠČETE KAJ ZDRAVEGA IN DRUGAČNEGA?

 

V ponudbi vrtnarije Zeleni Zmaj najdete jagodičevje, sadno drevje in nekatere druge, manj znane zdravilne rastline. Zlasti jagodičevje vzgajamo sami, kar zagotavlja, da so rastline odporne in prilagojene na naše podnebje.

 

Nimate izkušenj z vzgojo rastlin? Nimate vrta, ampak le balkon ali teraso? Prednost rastlin v naši ponudbi je, da je sajenje in vzgoja nezahtevna in primerna tudi za tise, ki imate manj časa. Z veseljem vam svetujemo, kako skrbeti za rastline, ter katero rastlino izbrati glede na velikost vašega vrta, balkona ali terase. 

 

Kontakt: luka.kuznik@gmail.com ali Luka:  051 -344 - 033  (vsak dan od 8:00 - 20:00)

 

NASHI (Pyrus serotina)

 

Azijska hruška

 

Plod našija

Drevo našija raste zelo bujno

 

 

NAŠI hosui, 200cm
Cena/enoto
18,00 EUR
Količina

NAŠI kosui, 200cm
Cena/enoto
18,00 EUR
Količina

 

 

Opis

 

Pod tem imenom so združene vse kitajsko-japonske hruške, ki so jih vzgojili v Aziji. Čeprav je vrsta hruške, pa si je nashi z evropskimi hruškami podoben le v listih in cvetovih, popolnoma pa se razlikuje po rasti in plodovih. Plodovi spominjajo bolj na jabolko, po okusu pa na hruško.

Vse sorte nashija cvetijo nekje 10 dni pred cvetenjem naše zgodnje sorte hruške viljamovke. Nashi je zelo prilagodljiv in uspeva skorajda povsod, kjer uspevajo evropske hruške.

Plodovi spominjajo na jabolka. Plodovi zorijo konec avgusta do sredine septembra. Plodovi, ki dozorijo na drevesu so najokusnejši in sočnejši, če pa jih predčasno oberemo, jih hranimo pri visoki relativni zračni vlažnosti in 4oC.

Sorta hosui je ena izmed najbolj rodnih sort nashija.

 

Vzgoja

 

Najbolj mu ugajajo lege z večjo relativno vlažnostjo zraka in kraji s toplejšo klimo. Glede tal je nezahteven, ne mara pa suše in vetra. Najbolj mu ustrezajo rodovitna in odcedna tla. Rastlina zelo dobro prenaša nizke zimske temperature.

Naši je bolj bujna rastlina kot pa evropske hruške, navadno tudi bogato rodijo, zato je potrebno ročno redčenje plodov, da ohranimo primerno debelino plodov ter da nam drevo vsako leto rodi.

 

 

Nazaj na seznam rastlin

Naročilo sadik

Rastline iz naše ponudbe

   

Aronija Asimina
Aibirska borovnica Šisandra
Stevija Goji jagode

 

 

ostala ponudba

Vaš nakup

Vaša košarica je prazna

Na vrh

Copyright © 2015. Eksotična vrtnarija Zeleni zmaj