logo

 

IŠČETE KAJ ZDRAVEGA IN DRUGAČNEGA?

 

V ponudbi vrtnarije Zeleni Zmaj najdete jagodičevje, sadno drevje in nekatere druge, manj znane zdravilne rastline. Zlasti jagodičevje vzgajamo sami, kar zagotavlja, da so rastline odporne in prilagojene na naše podnebje.

 

Nimate izkušenj z vzgojo rastlin? Nimate vrta, ampak le balkon ali teraso? Prednost rastlin v naši ponudbi je, da je sajenje in vzgoja nezahtevna in primerna tudi za tise, ki imate manj časa. Z veseljem vam svetujemo, kako skrbeti za rastline, ter katero rastlino izbrati glede na velikost vašega vrta, balkona ali terase. 

 

Kontakt: luka.kuznik@gmail.com ali Luka:  051 -344 - 033  (vsak dan od 8:00 - 20:00)

Paulownia (Paulownia tomentosa)

Hitro rastoče drevo

Paulownia tomentosa v cvetu

Paulownia SHAN TONG
Cena/enoto
12,00 EUR
Količina

 

Opis

 

Paulownia je zelo hitro rastoče drevo, ki izvira iz Kitajske. Zraste do 20 m visoko. Listi so veliki do 40 cm, ovalni in rahlo dlakavi. Ima zelo lepo vijolično socvetje. Sadimo jo kot okrasno drevo v vrtu, parku.

 

Vzgoja

 

Paulownio sadimo spomladi ali jeseni. Rada ima sončno do polsončno lego. V senci ne uspeva najbolje. Glede zemlje ni posebno zahtevna. Lahko jo sadimo v ilovnato, kot tudi v bolj peščeno zemljo. Zemlja mora biti dovolj odcedna, da voda ne zastaja.

 

Uporaba

 

Paulownia tomentosa ima zaradi velikih nenavadnih listov in čudovitih cvetov veliko okrasno vrednost. Cenjen je tudi njen les, saj ga uporabljajo za izdelavo številnih instrumentov, parketa, pohištva... Les je cenjen tudi zaradi dobre kurilne vrednosti. Cvetovi paulownie so tudi dobra paša za koristne žuželke, predvsem za čmrlje.

 

Nazaj na seznam rastlin

Naročilo sadik

Rastline iz naše ponudbe

   

Aronija Asimina
Aibirska borovnica Šisandra
Stevija Goji jagode

 

 

ostala ponudba

Vaš nakup

Vaša košarica je prazna

Na vrh

Copyright © 2015. Eksotična vrtnarija Zeleni zmaj