logo

 

IŠČETE KAJ ZDRAVEGA IN DRUGAČNEGA?

 

V ponudbi vrtnarije Zeleni Zmaj najdete jagodičevje, sadno drevje in nekatere druge, manj znane zdravilne rastline. Zlasti jagodičevje vzgajamo sami, kar zagotavlja, da so rastline odporne in prilagojene na naše podnebje.

 

Nimate izkušenj z vzgojo rastlin? Nimate vrta, ampak le balkon ali teraso? Prednost rastlin v naši ponudbi je, da je sajenje in vzgoja nezahtevna in primerna tudi za tise, ki imate manj časa. Z veseljem vam svetujemo, kako skrbeti za rastline, ter katero rastlino izbrati glede na velikost vašega vrta, balkona ali terase. 

 

Kontakt: luka.kuznik@gmail.com ali Luka:  051 -344 - 033  (vsak dan od 8:00 - 20:00)

RDEČEPLODNA ARONIJA

(Aronia arbutifolia)"Brilliantissima"

 

 

Rdečeplodna aronija

Rdeceplodna aronija-1,5m
Cena/enoto
15,00 EUR
Količina

 

Opis

Rdečeplodna aronija Brilliante je zelo lepa, dekorativna rastlina z rdečimi plodovi, ki so tudi užitni. Je grmovnica, ki zraste cca 2m visoko. Cveti spomladi, tako kot črnoplodna aronija. Ima bele do svetlo roza cvetove, ki so prava paša za čmrlje, čebele in druge insekte. Plodovi dozorijo konec avgusta in so trpkega okusa, tako kot pri črnoplodni aroniji. Jeseni se listje obarva briljantno rdeče.

 

Vzgoja

Rdečeplodna aronija je zelo enostavna za gojenje. Sadimo jo na sončne ali delno senčne lege. Je zelo tolerantna glede tal. Uspeva tako v suhih, kot tudi v bolj močvirnatih tleh. Bolezni in škodljivcev praktično nima.

 

Uporaba in zdravilnost

Plodovi rdečeplodne aronije so trpkega okusa, zato jih navadno predelamo v marmelade, sokove, vina, sirup, čaje... Plodovi imajo visoko vsebnost vitamina C in drugih antioksidantov.

 

Nazaj na seznam rastlin

Naročilo sadik

Rastline iz naše ponudbe

   

Aronija Asimina
Aibirska borovnica Šisandra
Stevija Goji jagode

 

 

ostala ponudba

Vaš nakup

Vaša košarica je prazna

Na vrh

Copyright © 2015. Eksotična vrtnarija Zeleni zmaj