logo

 

IŠČETE KAJ ZDRAVEGA IN DRUGAČNEGA?

 

V ponudbi vrtnarije Zeleni Zmaj najdete jagodičevje, sadno drevje in nekatere druge, manj znane zdravilne rastline. Zlasti jagodičevje vzgajamo sami, kar zagotavlja, da so rastline odporne in prilagojene na naše podnebje.

 

Nimate izkušenj z vzgojo rastlin? Nimate vrta, ampak le balkon ali teraso? Prednost rastlin v naši ponudbi je, da je sajenje in vzgoja nezahtevna in primerna tudi za tise, ki imate manj časa. Z veseljem vam svetujemo, kako skrbeti za rastline, ter katero rastlino izbrati glede na velikost vašega vrta, balkona ali terase. 

 

Kontakt: luka.kuznik@gmail.com ali Luka:  051 -344 - 033  (vsak dan od 8:00 - 20:00)

JUDEŽEVO DREVO – Jadikovec - judovo drevo

Navadni jadikovec (Cercis siliquastrum)

Kitajski jadikovec (Cercis chinensis)

 

Kitajski Jadikovec 3leta 1,7m
Cena/enoto
45,00 EUR
Količina

 

Kitajski Jadikovec 2leti,1m
Cena/enoto
25,00 EUR
Količina

 

Navadni jadikovec 2leti
Cena/enoto
25,00 EUR
Količina

 

Opis

 

Judeževo drevo je eno lepših okrasnih dreves, ki ga lahko vzgajamo tudi na manjših vrtovih. Zraste do cca 3m visoko in cveti s čudovitimi roza cvetovi. Drevo zacveti, še preden se olista. Njegova posebnost so cvetovi, ki izraščajo neposredno iz vej in debla. Iz cvetov se razvijejo podolgovati 10cm plodovi, ki ostanejo na drevesu tudi ko listje že odpade. Listi so značilno srčaste oblike. Je prezimno trdna drevesna vrsta. Prištevamo jo tudi med medovite rastline, saj so številni cvetovi zelo privlačni za čebele. Potrebuje sončno lego in rodovitna, odcedna tla.

 

Vzgoja

 

Vzgoja drevesa ni zahtevna. Priporočljivo je saditi mlajša drevesa (cca 2- 3leta stara), ki se bolje ukoreninjajo, kot starejša. Najbolje uspeva na sončni legi, v rodovitnih in odcednih tleh.

 

Zanimivosti in uporaba

 

Judeževo drevo naj bi ime dobilo po izdajalcu Judi. Legenda govori, da se je Juda obesil na vejo tega drevesa. Zaradi tega naj bi drevo imelo skrivenčene veje. Po neki drugi legendi naj bi cvetovi judeževega drevesa predstavljali Kristusove solze, njihova barva pa naj bi simbolizirala sramoto zaradi Judove hudobije. Njegov les se uporablja v strugarski in barvarski obrti.

Kitajski jadikovec (Cercis chinensis) ima bolj pokončno rast in prenese zelo nizke temperature.

Navadni jadikovec(Cercis siliquastrum) ima bolj odprto krošnjo, raste nekoliko počasneje kot kitajski jadikovec.

 

 

Nazaj na seznam rastlin

Naročilo sadik

Rastline iz naše ponudbe

   

Aronija Asimina
Aibirska borovnica Šisandra
Stevija Goji jagode

 

 

ostala ponudba

Vaš nakup

Vaša košarica je prazna

Na vrh

Copyright © 2015. Eksotična vrtnarija Zeleni zmaj